Avlshingsten Laurin er død

Det var med tungt hjerte vi mottok beskjed fra Per Martens at Laurin var død.

Laurin og Fred vinteren 2005

Laurin og Fred vinteren 2005

Den fantastiske hingsten sto i avlstjeneste på Bråten Gård i 3 sesonger (2004 – 2006) . Laurin var en stor personlighet med et fantastisk temperament. I tillegg har han markert seg som avlshingst og etterlater seg mange gode avkom med resultater i sporten, også internasjonalt.

Ladalco-sønnen Laurin ble oppdrettet av Hartwig Schmidt i Tyskland. Moren Ibylle var etter Moltke I/Ramzez x. Han ble så kåret i Holsteinerforbundet i 1987 hvor han ble seiershingst. Han gjennomførte og bestod så sin materialeprøve i Tyskland. De ti årene han stod i Tyskland fikk han 71 avkom. Hele 16 av disse har seire og plasseringer i vanskelige klasser. De to mest kjente av disse er Gestion IQ og Sandstone Laurin.

Laurin-sønnen Gestion IQ ble på slutten av 1990-tallet konkurrert internasjonalt av Anky van Grunsven på Grand Prix-nivå. Hingsten Sandstone Laurin som ble ridd av amerikanske Gabriella Salick har plasseringer i World Cup-klasser i sprang i både Europa, Canada og USA. Paret kom med på det amerikanske World Cup-laget i 2001, men ble så satt tilbake av en alvorlig skade. Men utrolig nok kom han sterkt tilbake og vant i ettertid klasser på Grand Prix-nivå. Et annet Laurin-avkom, Louis de Funes, gikk først vanskelig hoppning og ble deretter omskolert og gikk vanskelige klasser dressur.

Selv gikk Laurin også hoppning opp til Grand Prix-nivå internasjonalt. Basert på avkomsprestasjoner lå han rankert som nummer 87 på WBFSHs verdensranking for avlshingster i 2003/2004. Han lå i flere år inne blant de 100 beste.

Flere av Laurins avkom har utmerket seg i Norge. Ekras Lou Lou har flere ganger vært norgesmester i feltritt med sin rytter Tonje Reiten og har plasseringer internasjonalt. Hingsten Ekras Last Edition vant Breeders som seksåring og ble kåret i Norsk Varmblod i 2007. Andre norskavlede avkom etter Laurin som har utmerket seg er blant annet Mr Gilbert, Tobajo Amorino og Ekras Limited Edition.

Laurin ble også kåret i Svensk Varmblod i 1999 og han har i følge ASVH fått 75 registrerte avkom i Sverige. Og i 2005 oppnådde han kåring hos ISH i Irland.

Posted in Hingster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *