Registrering Mecklenburg Verband

Den norskeide hingsten Sandiego, som tidligere gikk under navnet San Diego E,  etter Sancisco (e.Sandro Hit – Rohdiamant) med Arpeggio (e.Accord II – Power e.Pilot) ble etter en godkjent 30-dagers test i desember kåret i Meckleburg Verband, Tyskland. I den forbindelse er det stor sannsylighet for at Bråten Gård og hingstens eier Stutteri-ML v/Lilliand Strand skal samarbeide med det tyske ridehestforbundet om hoppekåring i Norge. Dette vil gi norske oppdrettere mulighet til registrering/stambokføring av avkom etter hingsten i det utenlandske ridehestforbundet. I tillegg er Sandiego kåret i Norsk Pinto, Mecklenburg PKS (pinto-stamboken), og Norsk Sportsponni, samt avlsgodkjent for Barock Pinto.

Med bakgrunn i  den betydelige utvikling og internasjonalisering som skjer i dagens ridehestavl mener vi det er viktig å kunne tilby oppdrettere en slik mulighet. I tillegg til stambokføring i Norsk Pinto, Norsk Ponniavlsforening og Barock Pinto, kan med dette avkom e.San Diego E også få mulighet til registrering i et ridehestforbund forutsatt kåring av hoppe (mor) i respektive forbund. Bråten Gård og Stutteri-ML vil komme tilbake til nærmere informasjon i god tid før avlsesongen 2010 starter.

San diego E

San Diego E

Posted in Hingster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *