Nytt unghesttilbud til våre kunder!

UNGHESTTILBUD

 Bråten Gård med samarbeidspartnere ønsker å kunne gi hoppeeierne informasjon om hvordan våre stasjonshingster avler (se prosjektet ”Avlsdata fra føllfestivalen” på våre hjemmesider). Samtidig ønsker vi å utvikle nye tilbud for å hjelpe våre kunder med unghestene, og utvikle norsk ryttersport og avl.

 Tilbudene består i 2010 av:

 1. Unghesttilbud: Profesjonell tilridning og visning på et av våre arrangementer Salgsvisning   for unghester, Unghestchampionat eller Hoppekåring.

Gjennom dette tilbudet får du profesjonell hjelp med tilridning og visning av unghesten mtp. salg, kåring eller en karriere i sporten. Unghesten får miljøtrening samt at du som hesteeier kan sjekke hvordan hesten ligger an utdannelsesmessig i forhold til jevnaldrende hester. Du kan delta for å lære og vokse med unghesten, eller overlate hele jobben til berider. Jobben utføres av eksaminert berider Inger Bugge.

I år er dette et prosjekt som er spesielt rettet mot avkom født 2007 etter stasjonshingstene Cicero Van T & L, Tobajo Picez, JJ Deemster, JJ Rocco, Happy Irco, Laurin og Aurelio. Alle interesserte bes melde seg på. Tilbudet tar forbehold om plass. Ved overskridelse av kapasitet opereres med venteliste.

Aktuelle tidsrom: 1 mnd Mai + 2 mnd medio Juli – medio September (mål Salgsvisning og/eller Hoppekåring) eller 1 mnd Juni + 2 mnd medio August – medio Oktober (mål Unghestchampionat). Pris: NOK 7000,- pr mnd inkl MVA. Dette innebærer den treningen hesten trenger, fullt stell og visning på arrangementer. Veterinær- og smedkostnader kommer i tillegg.

Det er ønskelig at hestene gjennomgår en helsesjekk av veterinær i løpet av første perioden. Veterinær Unn Reierstad/RR Reierstad Ridehest er tilgjengelig for dette. For unghestene som skal være med på salgsvisning vil det være hensiktsmessig å ha en helsesjekk/kjøps/salgsundersøkelse i forkant av arrangementet.

For hopper som deltar i tilbudet og ønskes bedekket sesongen 2010, kan vi også organisere med dette hos veterinær Unn Reierstad/RR Reierstad Ridehest innenfor samme tidsrom. Se www.reierstadridehest.no. Her kan du også lese mer om berider Inger Bugge. Bråten Gård i samarbeid med Stutteri-ML gir rabatt på inseminering av 3-års hopper: Kr.2 000,- 1.rate Royal Olymp og kr.1 000,- 1.rate både for Sir Cisco og Sartors Sire of Victory. Se mer info om hingstene på www.braaten-hoel.no  

 2. Følltilbud: Chipsmerking/ signalementstegning under Føllfestivalen 19. august.

Hoppeeiere som var til bedekning på stasjonene JJ Horses og Bråten gård i 2009 vil få invitasjon til Føllfestivalen 2010. Disse vil også få et spesialtilbud på 50% rabatt på chipsmerking/passtegning av føllene akkurat denne dagen: Veterinær Unn Reierstad kan tilby et 2-prissystem som innebærer følgende: NOK 500,- inkl MVA for de som bare ønsker chipmerking og pass uten tegning, og NOK 1000,- inkl MVA for de som ønsker chipsmerking og pass med tegning (iflg. Norsk Hestesenter valgfritt). Dette inkl også ev. vaksinering for de føllene som er gamle nok til det (minst 3 mnd), med kun tillegg av vaksinekostnad.

De som ønsker å benytte seg av tilbudet bestiller dette ved påmelding (hvilket tilbud og om ev. vaksine ønskes må spesifiseres). Nærmere info om tidspunkt og sted sammen med tidsplan/katalog. Hesteeiere som ønsker å registrere i Norsk Varmblod (NV) bes ta med registreringspakke/microchip fra Norsk Hestesenter (NHS). NV/NHS er informert om tilbudet. Hesteeiere som ønsker å registrere i Dansk Varmblod (DV) får microchip/papirer på utstillingsplassen. Dette tilbudet gjennomføres i samarbeid med DV.

Tilbudet er i støpeskjeen og tar foreløpig forbehold om kapasitet, ved overskridelse opereres med venteliste.

 3. Hoppe/Følltilbud: Hjelp med kåring av hopper og dermed registrering av føll.

For kunder som ønsker å benytte seg av spesielle hingster, som for eksempel vår pinto stasjonshingst Sir Cisco (San Diego E), og/eller tjenester fra utenlandske avlsforbund. I år arrangeres hoppekåring i Dansk Varmblod og Mecklenburg i Norge.

 

Posted in Bråten Gård, Hingster.

2 Comments

  1. Pingback: Beiteslipp og avlssesongen i gang | RR Reierstad Ridehest

  2. Pingback: Chivas, RR Margy Z og Roshana M drektige | RR Reierstad Ridehest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *