Tregina har fått føll e.Indoctro

Vår avlshoppe Tregina (e.Voltaire – Pilot) har egentlig  ikke termin før 17.juli. Hun har imidlerid vokst enormt de siste 14 dagene. Hun har vært usedvanlig tung, grinete og veldig hoven i bakbeina. Dette har gjort at jeg har hatt en følelse av at hun vil føde tidligere i år.  I går kveld (4.juli) var jeg ute og så etter henne flere ganger, sist kl.01.00. Da var det  ingen tegn som tydet på at hun nærmet seg  fødsel og jeg gikk derfor til sengs for å sove. Når hoppene hos oss nærmer seg følling, tar vi gjerne noen skift i løpet av natten, og tre timer senere, nærmere bestemt kl.04.00, var det Fred ssom sjekket Tregina. Når han kom ut i stallen lå det et fint nyfødt og vått  føll i boksen  hennes.

Tregina er ganske spesiell, ja faktisk blant de mest (sær)egne hoppene vi har hatt på stallen. Men, hun har også en del gode sider, bl.a har hun blitt drektig hvert år og gitt oss 5 fine føll siden hun ble importert fra Belgia. Hennes avkom er modige, har stor vilje men med godt temperament. Selv er Tregina meget skarp  og det er bare å holde seg på avstand spesielt når føllet er nyfødt. Dette kan jo by på utfordringer spesielt hvis det oppstår problemer den første tiden etter følling. Nå har imidlertid alle fødslene hennes vært uten komplikasjoner og alle føll har vært frisk, dessuten har mor og barn ordnet opp selv. Tregina er dessuten en såkalt «melkemaskin» som gir rikelig med råmelk og god næring. Men, som sagt gir hun oss klar beskjed om å «ligge unna». Det kan se voldsomt ut, men det er viktig at hun får ro til å skape bånd til føllene sine. Hennes spesielle opptreden gjør at det kan ta litt tid før vi finner ut av det mest spennende, nemlig hvilket kjønn det er???  Et stort og fint føll som i tillegg ser ut til å bli like svart i fargen som sin mor, og dessuten er det en hingst!! Det  tok ikke lang tid før den nyfødte sto på beina. Mens det sprutet melk av begge spenene gikk det heller ikke lang til før «melkekrana» ble funnet. Godt å se at alt fungerer som det skal! Føllet er e.Indoctro (Capitol I – Caletto II), og er helbror til hoppen Incredible Hot som ble «Beste Sprangføll» under fjorårets  Føllfestival i Østfold. Oppdretter og eier: Christian Anfinnsen Øien og Nina Karstensen

Begge føllene som er født hos oss i år etter Indoctro er hingster, og de får nok mye glede av hverandre som lekekamerater i tiden fremover. Det andre føllet har Royal Lady (e.Aldato – Gershwin) som mor. Eier og oppdretter: Kaia og Kjersti Onsum.

Hingsteføll født 5.juli e.Indoctro u.Tregina ue.Voltaire

Posted in Føll, Føll 2010.

2 Comments

  1. Blir spennende å se fremover. Faren er jo forøvrig svært lekker, gratulerer og lykke til :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *