Hingstekåring 2007

n_feb1_07Hingstekåring
Nytt for året var at hingstekåringen for Norsk Varmblods Ridehest gikk av stabelen under Artic Equestrian Games på Brunstad Konferanse Senter i Vestfold. I tillegg til ny avlsplan for hingstene var det et stort skritt i riktig retning å flytte kåringen fra Norsk Hestesenter på Starum til Brunstad hvor forholdene ble lagt til rette på en helt annen måte enn tidligere. I tillegg til å føle seg velkommen til en hingstekåring, åpner det seg også muligheter med begivenhetene midt i smørøyet blant publikum og ryttere fra både inn- og utland. Her er det store muligheter til å kunne la sport og avl gå hånd i hånd.

Cicero Van T & L
En av hingstene som ble vist under kåringen var Cicero Van T & L (e. Equest Carnute – Heartbreaker) født 2002 i Belgia, eier er Yvonne Stubberud i Rakkestad. Cicero har stått til avlstjeneste på Bråten Gård de to foregående avlsesonger og får sin andre føllårgang i Norge i 2007. Utenom avlssesongen står Cicero i trening i Sverige hos Ellen Brunes og Enar Tollig. Hingsten fikk fornyet tillit, ble kåret og premiert som følge av bruksprøven han gjennomførte høsten 2006.

n_feb07Lt Lionheart

Bråten Gård viste også 7-åringen Lt Lionheart (e. Löjtnantshjärta – Diamond). Lionheart gikk som gangartshingst i klassen for eldre hingster. I denne klassen skal det legges stor vekt på individuelle resultater, og avlsplanen sier dessuten at eksteriør/bruksegenskaper skal vektes 40/60. Lionheart har meget gode resultater fra unghestbedømmelser og på konkurransebanen. I tillegg ble han ridd utmerket av sin rytter Stine Gøtesen og viste høy ridbarhet og gode gangarter. Til tross av dette ble Lionheart likevel ikke kåret i Norsk Varmblod, men vi gleder oss til å følge ekvipasjen fremover på konkurransebanen denne sesongen.

Du kan lese mer om kåringen her.

Posted in Arrangementer, Hingster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *