Unbelievable fikk særdeles god bedømmelse av testrytter – hingsten har også hevdet seg på nasjonale og internasjonale GP-stevner – IKKE kåret i Norsk Varmblod

Unbelievable (e.Concorde – Libero H – Le Mexico) fikk en særdeles god  bedømmelse av testrytter – hingsten har også hevdet seg på nasjonale og internasjonale GP-stevner – allikevel  IKKE  kåret  i Norsk Varmblod (NV).

Unbelievable har også prestasjonsblod både i fars- og morslinje, og med følgende utmerkelser i KWPN’s stambok:  Far: Concorde (Preferent), Ff: Voltaire (Preferent), Fmf: Marco Polo (Preferent), Fmm: Klaske (Ster), Mor: Lilihan (Ster), Mf: Libero H (Keur), Mm: Conova (Ster Sport – Springen), Mmf: Le Mexico (Keur), Mmm: Wonova (Ster Preferent).                

 Unbelievable kom blant de 3 beste hingstene hva gjelder sprangindeks under NV’s kåring på AEG. Sprangindeksen for eldre hingster omfatter en vurdering av individets kapasitet, teknikk, galopp og resultater i sporten.   

Noen av bruksegenskapene for en spranghingst som kåringsnemda skal legge vekt er følgende:

For spranghesten legges det vekt på en kraftfull og smidig hopning med stor kapasitet og god teknikk. Det legges vekt på taksasjon, beinteknikk og bruk av rygg, samt en smidig og ledig galopp med god balanse. Videre legges det stor vekt på naturlig forsiktighet, stort mot, overblikk, og god ridbarhet, samt at hesten hopper rasjonelt i forhold til hinderhøyden.

Unbelievable fikk følgende bedømmelse av testrytter:

En hest med utrolig mye erfaring, man har en fornemmelse av når man sitter på den at den kan hoppe alt den styres på. Den er forsiktig og balansert og helt sikkert en hest man vil se i fremtiden i internasjonal sport.

Hingstens sprangindeks på kåringen: 8,6. Unbelievable ble allikevel ikke kåret – grunnet 7,5 i helhet på eksteriørbedømmelsen. Kravet i flg. avlsplan er karakter 8.  Avlsplan viser også følgende vekting på vurdering av bruksegenskaper og eksteriør: 60% bruksegenskaper og prestasjoner – 40% eksteriør

Unbelievable (e.Concorde - Libero H - Le Mexico)

Posted in Hingster, Resultater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *