Hingsteføll (e.Royal Olymp u.Lolita)

Like over midtnatt 9. mai fikk Lolita et velskapt hingsteføll. Fødselen gikk veldig bra selv om føllet var stort og vi måtte hjelpe til. Vi så raskt at det var et sterkt og friskt føll som snart prøvde å reise seg. I løpet av kort tid var han oppe på beina og ikke lenge etter drakk han melk. Lolita var eksemplarisk og gjorde absolutt jobben sin som «nybakt» mor. I tillegg kom tarmbeket og alt så ut til å være bra.

På morgenen etter (fortsatt 9.mai) begynte vi imidlertid å bekymre oss. Føllet så ut til å ha vondt, ble mindre interessert i å drikke og hadde lite avføring. Veterinæren ble tilkalt ut på dagen, føllet fikk smertestillende og ble behandlet. Han kviknet til, vi senket skuldrene og kunne gå trygt til sengs for å sove.   

Ny dag med nye muligheter 10.mai og føllet var 30 timer gammelt.  Men… dessverre nye bekymringer da de negative symptomene startet igjen. Nye telefoner til veterinær og vi ble enige om å kjøre til Bjerke Dyrehospital.

Det var som fryktet. En sterk forstoppelse hadde utviklet seg, noe man oftere kan se på hingsteføll pga. anatomien. Når dette skjer får føllet vondt slutter å drikke og får i seg for lite råmelk som er utrolig viktig de første dagene. Blodprøvene viste lave verdier som indikerer at føllet ikke hadde fått i seg nok råmelk. Dette kan igjen medføre dårligere motstandskraft og større fare for infeksjoner/føllsjuke

Etter god behandling og pleie på Bjerke gikk det heldigvis bra med den herlige «krabaten» som kviknet raskt til. Allerede på fredag den 13.mai kunne Lolita og føllet hentes på Bjerke.

Nå er han i fin form, hopper og spretter rundt med masse energi og selvtillit. Et riktig sjarmtroll er han!!

Vi gratulerer Karina Olsen med et flott føll og ønsker lykke til fremover!

 

Posted in Føll.

One Comment

  1. Lille vakre sjarmtrollet! Takk for suveren oppfølging Nina og Fred! Ikke minst for Freds innsats på vei til Bjerke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *