Hingsteføll e.Jazz – Crack C til dressurrytter Jonas Elvebakk

Siri Smørdal kjøpte sølvmedalje- og hovedstambokførte DV-hoppen Aagaardens Lathricia (e.Crack C) som var drektig med topphingsten Jazz. Resultatet ble Aagaardens Jackson, og hingsteføllets fødselen ble en spesiell opplevelse for oss på Bråten Gård. Selv om terminen var nådd den 3.april viste Lathricia hverken forandring i oppførsel eller jur på morgenen, og det daglige  utslippet hun ventet på etter en god frokost ble gjennomført. Lathricia gikk som vanlig sammen med sine venninner Magica, Royal Lady og Romalinda, de to sistnevnte var også drektige.

Selv i begynnelsen av årets  første vår-måned var bakken fortsatt godt dekket med snø. Mens de daglige rutinene ble fulgt og hoppene befant seg på beitet synlig fra stallen var alt som det pleier å være. Etter ca. en halv times tid ringte naboen og lurte på om føllet hadde reist seg. Hva var det han sa!!!!!!! Var det noen av åringene på løsdriften som var kommet seg løs og naboen hadde sett feil??? Men nei da, der sto Lathricia med føllet ved sin side og Magica med 1 meters avstand.

Snille, fine Magica som selv har hatt 2 føll ville ikke rikke seg en meter fra det nyfødte  føllet. Hun fulgte tett på mor og barn mens de ble leid mot utgangen av beite. På utsiden av porten var bakken bar for snø og føllet ønsket ikke å forlate  det trygge underlaget som han var født på, og måtte regelrett bli løftet ut av beitet. Det tok allikevel ikke lang tid før mor og barn var trygt på stallen og føllet drakk allerede melk. Den som imidlertid var mest fortvilet var Magica som helt klart hadde tatt oppgaven som reserve-mamma svært seriøst og alvorlig. Hun vandret rundt i boksen sin og knegget på føllet resten av dagen.

Lathricia’s fødsel ble dermed en ny opplevelse for oss etter å ha tatt i mot mange føll de siste årene.

Et sterkt og velutviklet føll  viste seg å vokse raskt mens han ventet på sine stallkamerater som ennå ikke var født.

6 mnd etter er Aagaardens Jackson solgt til den kjente dressur rytteren Jonas Elvebakk som for tiden driver  virksomhet på Solberg Gård i Trøgstad. Jonas er kjent som en anerkjent trener i tillegg til rytter på GP-nivå, også med deltagelse for Norge i utlandet.

Vi ønsker Jonas lykke til med Aagaardens Jackson!

Aagaardens Jackson (e.Jazz - Crack C)

Aagaardens Jackson (e.Jazz – Crack C)

 

 

Posted in Avkom, Føll 2013.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *