OM OSS

nina

Bråten Gård ligger idyllisk til langs Glomma i Rakkestad kommune (Østfold fylke). Gårdens beliggenhet med mye beitemark egner seg spesielt godt til oppdrett og oppvekst for unghester.  Undertegnede har vært interessert i hest siden barndommen og begynte på rideskole i 1970. Siden den gang har hesten blitt en stor del av livet, eller rettere sagt en livsstil. Etter rideskoletiden ble det egen hest og mye tid i ridemiljøet med trening og konkurranser.

Jeg overtok og flyttet til Bråten Gård i 1992, og  jobber mye av fritiden i stallen i tillegg til min stilling som Bedriftsrådgiver Landbruk i DnB NOR Bank.

På Bråten startet det med et par bokser til to egne hester, Hampus, vallak (f.1974) e.Dragon Jarramas og Luxzus, hoppe (f.1987) e.Diamond DVE 330 – Luxemburg, sistnevnte skulle senere bli den første avlshoppen på Bråten.

I 1998 kom det første føllet til Luxzus etter den danske elitehingsten Lucky Light (e.Lagano) og siden har det blitt flere avlshopper og føll.

Gården er også utviklet med tilbud om oppstalling og løsdrift av andres hester, samt til en av landets største avlstasjon for ridehest.

Her startet vi  i 1998 med vår egen hingst Löjtnantshjärta (f.1993) e.Leuthen I 825/Utrillo som ble kjøpt fra Sverige 6 måneder gammel. Deretter har ca. 15 forskjellige kårede avlshingster vært stasjonert på Bråten i tillegg til vårt tilbud om frossen- og transportsæd fra utlandet.  Som tidligere rytter har jeg opparbeidet en sterk tilknytning til ryttermiljøet, og er derfor opptatt av et nært  samarbeid mellom sport og avl, derav vårt samarbeid med ryttere som Christian Anfinnsen Øien, Stine Gøtesen og Ellen Brunes. Vårt oppdrett er bl.a. basert på et godt samarbeid hvor Christian er medeier i avlshopper og avkom vi avler. Både Stine og Ellen rir og konkurrerer hester fra Bråten Gård og vi formidler også  inn- og tilridning av hester til disse rytterne.

Avlsesongen på Bråten Gård begynner i april hvert år og varer til september. Oppstalling og løsdrift med plass til ca. 20 hester tilbys hele året, hvor Fred Reiersen har hovedansvar for daglig drift og hingstene på avlstasjon. Fred har god erfaring med unghester og hingster, i tillegg til flere år som hovslager.

I tillegg til hestene har to bordercollier, Dennis og Theodor, sin naturlige plass på Bråten. Begge gjør sitt beste med å venne føll og unghester til at hunder er en naturlig del av livet på en stall. Med sitt gode gjeterinnstinkt får vi også god hjelp til å samle flokken med unghester fra beite m.m.

På Bråten Gård setter vi trivsel, kvalitet og god service i høysete. Dersom du ønsker å bli mer kjent med oss og våre tjenester er det bare hyggelig om du ta kontakt.


logoNina Karstensen
1890 Rakkestad
Tlf. 69 22 72 12
Mob. 92 20 23 23
Epost: nkarsten@online.no