Hingstevisning på VDL Stud i Nederland

p40401931Lørdag 4.april arrangerte VDL Stud i Nederland sin tradisjonelle hingstevisning på et fantastisk anlegg. Det ble vist 26 kårede hingster og ca. 40 føll og unghester. VDL Stud er kjent for sine kvalitetshingster spesialisert på sprangsiden, men de viste også at de kan formidle sæd på dressurhingster av meget god kvalitet, eksempelvis  den kullsvarte 6-åringen Westpoint e.Jazz – Michelangelo.

Unghingstene ble vist først og publikum fikk tidlig en smakebit på en meget høy kvalitet, både hva p4040148gjelder sprangkapasitet, teknikk og ridbarhet.  Her fikk vi se kvalitetshester som «perler på en snor» og avslutningsvis hingster som Indoctro, Emillion, Indorado og Corland som virkelig har satt Kwpn (Nederlands Stambok) på det internasjonale kartet. Disse hingstene har fått topp utmerkelser som «Preferent», «Keur» og «Elite» . I tillegg fikk vi se Cardento  som har deltatt bl.a. i World Cup, OL og VM med den svenske landslagsrytter Peter Erikson. Cardento har også fått utmerkelsen «Elite» som følge av sine gode avkom.

p4030123I tillegg var det også en opplevelse å se selve anlegget som familien Lageweg har bygd opp i sin virksomhet. Det var mange staller med både kårede hingster, avlshopper, unghester og løsdriftsstall.  Ridehus, ridebaner,  skrittemaskiner, avlsstasjon og veterinærklinikk. Det er store forhold sammenlignet med Norge, men allikevel var det en rolig og god atmosfære med et personlig preg hvor alle ble ønsket velkommen til en riktig flott hingstevisning. I tillegg ble ca.  3000 tilskuere servert gratis  mat og drikke.

p4030133Det var en meget interessant og lærerik tur vi fikk til VDL Stud og vi er glade for å kunne formidle sæd på flere av hingstene. Vi venter selv 2 føll etter Indoctro i år, og har frossen sæd tilgjengelig både på Indoctro og Cardento. Det er også mulighet for interesserte hoppeiere å få transportsæd som vi kan formidler fra VDL Stud. Ta gjerne kontakt med oss.  Info om hingstene finnes også på følgende web-sider:

p4040138

p4050150 p40401332

Posted in Diverse, Hingster.

2 Comments

  1. Herlige bilder, og herlige minner om en fantastisk artig tur……og den vakre dressurhingsten på søndag……mmmmm!

    Gleder oss veldig til å se Indoctro-føll nå!

  2. Takk for hyggelig hilsen og for en utrolig fin tur sammen med deg og Kaja til Nederland. Det skal bli spennende med føllene i år og vi gleder oss også til Lady kommer på Bråten snart. Da blir det sikkert enda et Indoctro-føll til neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *