1 time etter: Enda et hoppeføll (e.Indoctro)

Når May Day var ferdig med sin fødsel og hennes hoppeføll sto på beina og drakk melk, begynte vår andre avlshoppe Tregina (e.Voltaire – Pilot) med fødselsveer. Tregina er en mer rutinert avlshoppe med sine 3 tidligere føll. På tross av dette slet hun litt denne gang med et forholdsvis stort føll, men alt gikk bra og etter forholdsvis kort tid var enda et velskapt hoppeføll e.Indoctro født på Bråten Gård.

Enda et velskapt føll e.Indoctro er født

Enda et velskapt føll e.Indoctro er født

Det tok heller ikke lang tid før vi skjønte at vi hadde fått enda et friskt og viljesterkt føll. Hvor fantastiske kan dette egentlig være, når alt går bra og disse skjønne skapningene som vi har ventet på nesten et helt år kommer til verden. Det å se føllenes livskraft og hoppens morsfølelse er like fantastisk hver gang når det fungerer som det skal. Flere forhold enn bare fødselen må jo også gå bra, at føllet kommer seg på beina og får i seg råmelka er vel så viktig. Det er ikke bare å gå å legge seg når føllet er født.  Litt over midtnatt kunne jeg gå fra stallen og fikk god tid til å skrive disse ord om denne fantastiske kvelden. I skrivende stund er klokken blitt 2.20 på natten. Jeg har nettopp vært enda en gang ute i stallen for å se at alt er i orden med føllene og føler nå at jeg kan avslutte denne dagen/natten med noen timer søvn. Gleder meg til å stå opp i morgen tidlig ca. kl.6.00 for å se etter mor og barn igjen.

Nettopp født

Nettopp født

Føllet hviler litt før det skal reise seg

Føllet hviler litt før det skal reise seg

Første forsøk

Første forsøk

Føllet sto på beina raskt

Føllet sto på beina raskt

Posted in Føll, Føll 2009, Hingster.

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *