Privat hoppekåring på Tune 17.oktober

Privat Dansk Varmblods Hoppekåring i Norge.

En samarbeidsgruppe av norske oppdrettere vil i privat regi arrangere Dansk Varmblods hoppekåring i Norge. Arrangementet vil bli avholdt 17/10-09 på Tune Ridesenter i Østfold. Tilbudet omfatter en eksteriør og eventuell sadelkåring (bruksprøve) for hopper i alderen 3 år og eldre.nyhet_dv
Dommere vil være Poul Graugaard og Ole From Christensen fra Dansk Varmblods avlsledelse. Nicolai Kowalski vil være test-rytter ved kåringen.
For deltagelse ved kåringen kreves Dansk Varmblods medlemskap, og hoppen må forut for kåringen registreres ved Landskontoret for Heste i Danmark. Dette vil bli tilrettelagt og organisert gjennom privat arrangør i Norge. Dersom man ikke allerede er medlem av Dansk Varmblod, kan dette gjøres online på www.varmblod.dk
I tillegg til å kunne delta i Dansk Varmblods arrangementer (så vel i Danmark som Norge), gir også medlemskapet mange andre fordeler. For eksempel oppdretterutdannelse, kurser, seminarer og avlsrådgivning fra Avlsledelsen. Envidere markedsadgang via salgsarrangementer, salgsstall og auksjoner. Man vil også ha elektronisk tilgang til hestedatabase med avstamning-,resultat og indeks-opplysninger.
Og kanskje det beste av alt : Medlemsbladet Ridehesten/Hippologisk i posten hver eneste mnd.

JJ HORSES er en av initativtagerne/arrangørene til arrangementet. Ta gjerne kontakt på TLF 91867591 for ytterligere info.
 Påmeldingsfrist er 1. september.

HVA ER SÅ HENSIKTEN MED DV-Kåring?

  • – Som utstiller får man en meget kompetent eksteriør- og bruksavprøving av sin avlshoppe. Dommerne er Dansk Varmblods mest erfarne og betrodde dommere som bedømmer et 1000-talls hester årlig.
  • – Hoppen innrulleres i Dansk Varmblods avlsvurderingssystem. Dette gir adgang og rettigheter innenfor systemet, – både for hoppen og avkommene.
  • – Kåringsstatus vil være tilgjengelig ved resultat-label i passet , samt sikker elektronisk lagring og tilgjengelighet i Hestedatabase.
  • – Kåringssystemet gir uten begrensning, adgang til å fremstille hoppen til kåring 1 gang/årlig. Dette gir hoppe-eier en viktig rett og mulighet til å få foretatt ny vurdering, – dersom dette (av ulike årsaker) skulle være ønskelig fra utstillers side.
  • – Dansk Varmblod er en internasjonal kjent merkevare, og DV-kåring er således varedeklarerende i et internasjonalt marked. En DV-kåret hoppe vil m.a.o bidra til verdi- og næringsutvikling i ens oppdretter-virksomhet.
  • – Mange oppdrettere i Norge avler på Danske hopper-linjer, og dette er en verdifull mulighet til å viderføre avls-informasjon,-data og -tradisjon videre til neste generasjon.
  • – Oppdrettere i Norge får med dette tilbudet en større mulighet til å velge tilbud/tjenester fra flere Avlsforbund.
  • – Oppdrettere i Norge som tidligere har reist til Danmark for kåring i DV, har nå mulighet til samme tjeneste tilrettelagt her i Norge. Dette forholdet representere selvfølgelig bærekraftig økonomi.

Skjemaer for nedlasting og utskrift:

 

Posted in Arrangementer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *