Lærerikt seminar med Jan Brink

Helgen 23 til 25 oktober hadde Solberg Rytterklubb i Trøgstad invitert Jan Brink til Norge. Brink er trener og dressurrytter på verdensnivå, og kanskje for mange mest kjent sammen med sin fantastiske hingst Briar. Denne ekvipasjen har forsvart det svenske flagget på konkurransebanen verden over de siste årene. Briar er nå pensjonert som konkurransehest og kan konsentrere seg 100% om avlen.Lionheart-Breeders-2005

Seminaret på Solberg Gård i Trøgstad begynte allerede på fredag kveld med foredraget ”The Happy Athlete” på stor skjerm i Ridehallen. I sitt foredrag gikk Jan Brink  gjennom hovedtrekk ved sin treningsfilosofi, samt fallgruver og suksessoppskrifter som han selv har vært gjennom i en lang karriære. Dette foredraget har han holdt over store deler av verden, og retter seg først og fremst mot elite tankegang og hvordan man skal bli ”best”.  Foredraget tok også for seg helheten og hva man må være forberedt på dersom man virkelig vil satse som konkurranserytter, hestematerialet,  apparatet rundt hesten, familien til en rytter mm..

Jan Brink har selv holdt seg til Kyra Kyrklund som hovedtrener i 20 år.  Han snakket også om viktigheten av å ikke la det gå ”mote” i å bytte trener for en hver pris. Man kan godt høre litt på andre også, og selvfølgelig  plukke opp litt her og der, men for han så har stabiliteten med en trener gjennom mange år vært avgjørende.

På Lørdag og søndag var det dags for den praktiske delen av seminaret med 9 forskjellige rytterne som red på egne hester. Her var spennvidden stor, fra amatørnivå til junior, YR og Senior på Grand Prix nivå. Jan tok deltakerne med på en reise, fra unghest frem til den ferdig utdannede konkurransehesten. Rytterne fikk en nøktern vurdering og tilbakemelding. Ellers var det variert innhold om teknikker og tankeganger,  fra å ri korrekte rideveier til innlæring av bytter på unghest, og helt opp til piaffe og passage arbeid.  Det var også mye nyttig læring og tips for trenere og rideinstruktører. Jan holdt i tillegg en direkte kommunkasjon med publikum, og det ble også  mulighet til å stille spørsmål fra tribuneplass.

Posted in Arrangementer.

One Comment

  1. Pingback: Clinic / Seminar med Jan Brink 23.-25. oktober | RR Reierstad Ridehest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *