Hoppeføll (e.Tobajo Picez u.Magica)

I går kveld ca. kl.23.00 ble årets første føll på Bråten Gård født. Magica (e.Arram Kwpn) fikk et velskapt hoppeføll (e.Tobajo Picez)  eksakt 11 måneder etter eggløsning i fjor. Dette er Magica’s første føll og fødselen gikk bra selv om hun ble sliten. Hun lå der uten helt å ha forstått hva som egentlig var skjedd, men etter en stund snudde hun seg og fikk se føllet…. da kom den ekte morsfølelse på ett sekund. Kreftene kom raskt tilbake, hun reiste seg og tok med en gang fatt på jobben som mor. Det er alltid spennende hvordan hoppene tar oppgaven,  spesielt i forbindelse med det første føllet.

For en fantastisk god følelse det er hver  gang man opplever et friskt nyfødt føll som straks begynner å prøve å reise seg…. og den lille herlige mulen, samtidig med en tydelig sugerefleks, som klart gir tegn til å lete etter melk.  

Etter ca. 15 min. sto føllet på beina og «stabbet» rundt  uten den helt store retningsansen. Med stor tålmodighet fra Magica’s side var det mye som ble testes før føllet endelig fant fram til riktig sted. I mellomtiden ble hun slikket og stelt av en svært pliktoppfyllende mor. Etter ca. 1,5 time drakk føllet melk og det er så deilig å høre den gode lyden som gir oss bekreftelsen på at føllet svelger og får i seg melk. Etterbyrden var gått og det var først da vi kunne gå og legge oss. Klokken var blitt 01.15 og det kunne ikke gått bedre. Man puster alltid lettet ut når alt går som det skal. Noen få timer søvn og tidlig opp igjen  for å sjekke Magica og føllet. 

Vi gleder oss til å følge med på utviklingen fremover og ønsker familien Holstad lykke til med føllet!

Magica og hoppeføllet - Ekte morsfølelse

    

Hoppeføll (e.Tobajo Picez) født 13.april

Mor og datter 1 time etter fødselen

Sove litt..................

 

 

 

 

Posted in Føll, Føll 2010, Hingster, Tobajo Picez.

5 Comments

  1. Så nydelige bilder. Vi er kjempestolte. Tusen takk for den fine jobben du og Fred gjør. Vi er veldig trygge på at både Magica og føllet har det veldig godt på Bråten Gård.

  2. Gratulerer familien Holstad. Ser ut som Picez gir hopper i år ! Har sett bilder av fire og alle har vært røde hopper med bless.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *