May Day har fått føll!

Ved kveldsfór i går (11.juli ca. kl.21.00) skjønte jeg at May Day (e.Julio Mariner – Emillion) kom til å få føll i løpet av natten. Jeg kjenner henne godt og når voksproppene i løpet av dagen var blitt til melkeaktige dråper var det stor sannsynlighet at noe kom til å skje før morgengry! Jeg hvet også at herlige May Day liker å være litt for seg selv når ting begynner å nærme seg. Derfor ruslet jeg stille inn i huset for å la henne være i fred. Det jeg også hvet er at jeg ikke klarer å være så lenge borte fra stallen i en slik situasjon!!

Kl. 22.15 ruslet jeg igjen over gårdsplassen til stallen, og når jeg kikket inn i boksen til May Day sto det allerede et edelt og fantastisk flott føll på svært lange bein som stabbet i retning mamma’s jur. Der hadde hun lurt meg igjen og ordnet opp i alt selv, men jeg respekterer at hun ønsker å være alene under selve fødselen.

I en sådan stund er det like fantastisk hver gang man skjønner at alt er som det skal. En fantastisk hoppe med 100% morsinstinkt som hvet akkurat hvordan det skal gjøres. Står stille mens føllet finner fram, har mye råmelk, masserer og slikker føllet, osv. osv.  Tenk også hvor herlig det er å høre lyden av et nyfødt føll som drikker melk!!  Da kommer virkelig følgende ordtak til sin rett: «Små barn har store gleder»!! Deretter kom tarmbeket opptil flere ganger og føllet la seg ned med mamma ved sin side.

Jeg ruslet flere ganger over gårdsplassen den natten for å forsikre meg at det virkelig var så bra som jeg kunne ane. Kl.01.30 gikk jeg til sengs med et smil om munnen! En slik vellykket følling  veier opp mot alle utfordringer som man ellers kan møte i hverdagen og på konkurransebanen med hest.  Det er disse små men fantastiske øyeblikkene som gjør at man får ny energi og motivasjon!

Jeg håper mange andre oppdrettere og hoppeeiere også får oppleve slike fødsler som dette!

Og ikke minst takk til fantastiske May Day som har gitt oss enda et flott føll.

Føllet skal hete  MAKE  MY  DAY.    

Make My Day (e.T.Confidence - Julio Mariner xx). På bildet bare noen timer gammel

 

May Day er mor til Make My Day. Her i begynnelsen av mai med stor mage.

 

May Day på gress sammen med Tregina i begynnelsen av juni. Følling nærmer seg

 

 

Posted in Føll, Føll 2010.

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *