Enda et føll og Royal Lady’s første

Da alt var bra med MayDay og hennes føll dagen etter fødselen, så jeg samtidig  (lørdag 12.juni) at juret til  Royal Lady var endret seg betydelig. Hun har ikke hatt føll før og de hoppene synes jeg det kan være vanskeligere å lese sammenlignet med dem som har født før.  Spener og jur er forholdsvis lite. Ingen hopper er dessuten helt like, men forandringer på juret skal man alltid ta som et tegn at fødselen nærmer seg. Nå hadde Lady gått 11 måneder og 1 dag siden eggløsning i fjor. Jeg hadde absolutt følelsen av at det kunne komme et føll i løpet av et døgn.

Lady var trøtt ute og satt pris på å komme inn tidligere enn normalt. Jeg så etter henne rundt 18-tiden igjen, da sto hun rolig og sov. Ca. kl.20.00 ruslet jeg ut i stallen igjen. Da lå hun i boksen og vannet gikk akkurat i dette øyeblikk!!  Går det an å bli så heldig, snakk om «timing»! Jeg lot henne være i fred, men fulgte samtidig med i bakgrunnen. Det så ut som hun hadde kontroll selv om hun måtte slite litt. Jeg så 2 frambein og en mule inne i posen. Da var 1.steg i orden… Etter en liten stund hjalp jeg til når hun hadde veer. Hun lå litt klønete til, men det er utrolig hvordan man selv kommer til i en slik situasjon. Hode, skulder og halve kroppen ute….få hull på posen…høre føllet få luft og puste…. Lady ligger fortsatt…. bare positivt at navlestrengen ikke er brutt mellom henne og føllet….   og  enda en fantastisk opplevelse!!!  Da var det bare å la henne være i fred med føllet. Spennende å se en førstegangsfødende hoppe hvordan hun reagerer på føllet.  Lady var sliten og ble liggende en stund. Jeg skjønte fort at føllet var friskt fordi det begynte allerede å vise tegn til å ville reise seg mens det strakk mulen til værs og sugde. Lady humret, reiste seg og var veldig opptatt av føllet. De skaper bånd og Lady står helt stille mens føllet leter etter juret. Hun var så utrolig flink og jeg pustet lettet ut.  Hvilket kjønn var det? Inn i boksen for å sjekke…..Hingsteføll..

Kaia og Kjersti Onsum som eier Lady og er oppdretter av føllet var allerede underveis til Bråten. Det er jo så utrolig hyggelig å få besøk når alt har gått bra. Kl.00.30 var siste sjekk hvor jeg følte det var trygt å kunne legge seg.

Hingsteføllets far er Indoctro (Capitol I – Caletto II) og Lady har Aldato (kwpn) som far og morfar er Gershwin (kwpn).

Vi gratulerer Kaia og Kjersti med et kjempefint hingsteføll og ønske lykke til i fremtiden!

Hingsteføllet har nettopp reist seg og Lady er en fantastisk mor

 

 

Langbeint og edel

 

Kaia og Lady's hingsteføll skaper kontakt

 

Posted in Føll, Føll 2010.

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *