Florestan I (e.Fidelio – Rheingold) ble 26 år

Svenske Ridsport forteller at Tysklands absolut største dressurhingst og Westfahlerforbundets stolthet er død, Florestan I (e.Fidelio – Rheingold) ble 26 år gammel. Florestan I ligger bak den meget fremgangsrike F-linjen som har gitt hingster som Fürst Heinrich, Fidermark I, French Kiss, Fidertanz med flere. I Tyskland finns 90 premierte sønner og hans avkom har tjent store prispenger på konkurransebanen i dressur. Årets mest aktuelle hest med Florestan I-blod er vinneren av unghest-VM for 5-åringer, den fantastiske hoppen Woodlander Farouche, en datter av Florestan-sønnen Fürst Heinrich som selv ble dobbel vinner av unghest-VM. Selv vant Florestan I i sin 100-dagers test. Florestan I er en fjerdedel Selle Francais gjennom sin farfar Furioso II. Hans mor Raute vant den tyske hoppeutstillingen i Verden 1983.

Florestans styrke lå i at han produserte flere bra enn dårlige føll på et stort og varierende hoppemateriell. Han ble en såkalt stempelhingst og typeforbedrer. Hans avkom fikk også raskt et rykte som letthåndterlige med meget god ridbarhet. I Tyskland har Florestan mer enn 2000 avkom i konkurranse, der knapt en femtedel med en sprangkarriere. Under OL i Hongkong besto halve det svenske dressurlaget av Florestan-avkom gjennom Floresco og Faradera.

I Norge har Florestan-blodet de siste sesongene vært representert gjennom Royal Olymp som vi har hatt gleden av å ha som stasjonshingst hos oss på Bråten Gård. Royal Olymp er også kjent for sitt gode temperament og gode ridbarhet/samarbeidsvilje.

Florestan I – link

Florestan I – link

Royal Olymp – link

Florestan I

 

 

Posted in Hingster, Royal Olymp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *