Azteca VDL (e.Indoctro – Marlon – Cantus) skal virke i avl på Bråten Gård i 2012

Som følge av det nye samarbeidet Bråten Gård har inngått med VDL Stud i Nederland vil hingsten Azteca VDL virke i avl på Bråten Gård i Rakkestad  2012. Vi er utrolig glad for å kunne tilby en hingst av så god kvalitet. Spranghingsten er kåret i Kwpn som er ett meget annerkjente avlsforbund i Europa. Azteca Vdl er også vist på interimskåring i Norge hvor han fikk godkjenning  i Norsk Varmblod i 2012.   Hingsten er også godkjent for registrering av avkom med godkjent morstamme i Dansk Varmblod.

Azteca Vdl har en sprangbetonet avstamning av internasjonal klasse med Indoctro (e.Capitol I – Caletto II) som far. Hans mor Siancara og mormor Liancara har begge predikatet ‘keur’ i KWPN, mens oldemor Zancara er ‘keur’, ‘preferent’ og ‘prestatie’ og var selv reservefløy.

Som 3-åring (2008) ble Azteca VDL vinner av 50 dagers materialprøve i Kwpn hvor han  imponerte dommerne med gode reflekser, teknikk og kapasitet. Han fikk 9 for reflekser og sprangpotensial, og 8 for galopp og kapasitet.

På interimskåring i Norsk varmblod 18.april i år fikk Azteca følgende karakterer:                                                                                                                                                                          Eksteriørbedømmelsen:   Type 9 – Holde/hals/kropp 8,5 – Bein  8  –  Skritt  7,5  –  Trav 7,5  –  Galopp 9  –  Helhet  8,5   /   Eksteriørindeks 8,5

Bruksprøve basert på materialprøve i Kwpn: Teknikk  8  –  Taksering:  9  –  Kapasitet: 8,5  –  Galopp 8,5  –  Ridbarhet/temperament 8   /    Sprangindeks 8,4

Bråten Gård ønsker oppdrettere  velkommen til inseminering av hopper med spranghingsten Azteca Vdl

Azteca Vdl (Indoctro - Marlon - Cantus - Nimmerdor)

 

Posted in Azteca Vdl, Bråten Gård, Hingster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *