Rubiquil-avkom til Unghest-VM

RUBIQUIL-AVKOM TIL UNGHEST-VM

Rubiquil

Rubiquil – hingsten med internasjonela avkoms- og egenprestasjoner

 

Tidligere denne uken kunngjorde også KWPN og det hollandske rideforbundet hvilke hester de sender til det prestisjetunge verdensmesterskapet.

Blant de seksårige hestene er Hexagon Charon valgt ut – en hingst etter Rubiquil og Havidoff. Hingsten ris av Thamar Zweistra, som i 2011 og 2012 vant KNHS Subli Championships, et mesterskap som anses som det offisielle hollandske unghestmesterkskapet som er åpent for alle forbund, mens Pavo Cup-finalene er begrenset til KWPN-registrerte hester.

I desember 2012 vant altså ekvipasjen avdelingen for 5-åringene, og hingsten høstet mye heder for sin «outstanding» galopp, som Eurodressage beskriver det. – Charon har et markvinnende skritt og beveger seg gjennom kroppen. Galoppen er i oppoverbakke med mye kraft og mulighet for samling, fortalte dommer Sanders.

Charons far, Rubiquil (Rubinstein x Roemer) er inne i sin andre sesong i Norge. Hingsten ble interimkåret i Norsk Varmblod i 2012, og ferdig kåret i forbundet i april i år. Hingsten har selv en imponerende karriere i sporten, men må sies å ha imponert vel så mye i avlsboksen. På KWPNs liste over avlsindeks for 2012 ligger han som nummer 7 av i alt 78 hingster med en dressurindeks på 161. Jazz topper listen.

 

Rubiquil – Video

 

 

 

Posted in Hingster, Rubiquil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *